Tento web je určen pro pomoc lidem, jejichž vrozenou sexuální orientací je pedofilie. Byl prověřen Policií ČR se závěrem, že materiály na něm obsažené neodporují zákonům a není důvod, proč by web nemohl běžet. Uživatelé zde nepáchají žádnou trestnou činnost. Vzájemně si pomáhají k tomu, aby žili životem, který není v rozporu se zákony.
Pro přístup k celému obsahu fóra je nutná registrace. Chat běží nostop, ale není přístupný nováčkům.
Web používá výhradně technická cookies nutná k zajištění jeho základní funkčnosti.

Prosba o vyplnění dotazníku projektu Parafilik

Komunikace s neregistrovanými návštěvníky, zpětná vazba od čtenářů, osvěta cílená na jedince.
Filip Šinkner

Prosba o vyplnění dotazníku projektu Parafilik

Příspěvekod Filip Šinkner » 1.9.2020 15:42:21

Poznámka ze dne 8.10.2020:
Zde vložený odkaz nepoužívat - je určen pro Čepek a nebyl vložen níže podepsanými pracovníky NÚDZ. Přístup na dotazník pro Pedonii naleznete v příspěvku z 8.10.2020 zde: Dotazník pro Pedonii.

Vážení návštěvníci fóra Pedonia,

obracíme se na vás s velkou prosbou o vyplnění našeho průzkumu zájmu o kontaktní terapeutický program Parafilik a průzkumu situace členů komunity Pedonia. Tento průzkum obsahuje zejména otázky týkající se spokojenosti se současnou systémovou péčí o osoby s parafilními preferencemi a vašeho psychického a fyzického zdraví. Je dostupný na následujícím odkaze:

https://parazkouska.limequery.com/415434?lang=cs

Dotazník je poměrně podrobný, protože obsahuje řadu standardizovaných dotazníků, které nám umožní zmapovat situaci potenciálních klientů programu a srovnat ji se situací celkové české populace. Z tohoto důvodu vyplnění dotazníku může zabrat delší dobu (40-60 minut).

Víme, že vyplňování průzkumů může být spojeno s obavami ze ztráty soukromí, a klademe proto velký důraz na to, abyste se při vyplňování cítil/a tak bezpečně, jak je to jen možné. Neshromažďujeme o Vás žádná další data kromě těch, která nám do dotazníku sám (sama) anonymně vyplníte. Limesurvey, ve kterém je tento dotazník vytvořen, byl vybrán jako systém s otevřeným zdrojovým kódem, kladoucí důraz na soukromí uživatelů. Je možné jej vyplnit pomocí prohlížeče Tor Browser.

Vaše pomoc nám umožní poskytovat kvalitní poradenské a terapeutické služby pro osoby s parafilními preferencemi i jejich blízké. Vřele děkujeme všem, kteří se do vyplňování dotazníku zapojí.

Za tým programu Parafilik,

Mgr. Kateřina Klapilová, PhD. (ECPS)
Mgr. Filip Šinkner

„nemůžete za své pocity, můžete za své činy“
Gabriel Svoboda
VIP člen
Pohlaví (Gender): muž (male)
Líbí se mi (I like): dívky (girl) -> GL
... ve věku od: 4
... až do věku: 12
Děkoval: 143 x
Oceněn: 27 x
Kontaktovat uživatele:

Re: Prosba o vyplnění dotazníku projektu Parafilik

Příspěvekod Gabriel Svoboda » 5.9.2020 14:31:59

Pomoc od projektu Parafilik určitě nikdy potřebovat nebudu. Takže ačkoliv je ten projekt chvályhodný, asi nemá smysl, abych pro něj zrovna já vyplňoval dotazník. Kromě toho jsem slyšel stížnosti, že vyplnění dotazníku trvá 2-3 hodiny a při vyplňování není možné vrátit se zpět. Což je problém; ne že bych chtěl zpětně měnit své odpovědi, ale často až následující otázky vyjasní, jak byly myšleny otázky předchozí. A u otázek na tak citlivá témata obzvlášť záleží na přesném pochopení otázky, protože pojmy otrocky přeložené ze zahraničních dotazníků ("sexuální napadení", "intimní kontakt") si může vykládat každý jinak.
Asce
Administrátor
Povolání: IT služby
... až do věku: 13
Děkoval: 280 x
Oceněn: 1016 x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Asce » 5.9.2020 21:49:30

Gabriel Svoboda píše: … ačkoliv je ten projekt chvályhodný, asi nemá smysl, abych pro něj zrovna já vyplňoval dotazník. Kromě toho jsem slyšel stížnosti, že vyplnění dotazníku trvá 2-3 hodiny a při vyplňování není možné vrátit se zpět. Což je problém; ne že bych chtěl zpětně měnit své odpovědi, ale často až následující otázky vyjasní, jak byly myšleny otázky předchozí. A u otázek na tak citlivá témata obzvlášť záleží na přesném pochopení otázky, protože pojmy otrocky přeložené ze zahraničních dotazníků ("sexuální napadení", "intimní kontakt") si může vykládat každý jinak.

Dotazník jsem vyplnil, ale je to přesně, jak píšeš, Gabrieli. Na konci jsem z toho byl celý rozmrzelý. Trvalo mi to sice něco přes hodinu, tedy ne 2 až 3, ale to jistě jen proto, že jsem trénovaný ve špičkových kurzech na tzv. Rychločtení. Je toho tedy opravdu mnoho a věřím, že běžnému čtenáři to může trvat násobek mého času.

Musím, bohužel, potvrdit, že někdy jsem otázku pochopil až z otázek následujících, a tudíž na ni odpověděl jinak, než je relevantní. A vrátit se zpět opravdu není možné. To považuji za velkou slabinu testu.

Za zcela zásadní však považuji to, že některé otázky jsou položeny slovy, která v sobě obsahují (či aspoň naznačují) morální hodnocení. To se podle mne u odborného tématu prostě za žádných okolností nesmí stávat. Buď někdo chce zkoumat, nebo moralizovat. Obojí současně není možné.
Asce
Administrátor
Povolání: IT služby
... až do věku: 13
Děkoval: 280 x
Oceněn: 1016 x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Asce » 8.10.2020 21:27:25

Dnes jsem na pedonský mail obdržel následující zprávu:

Dobrý den, Asce,

v rámci projektu Parafilik Národního ústavu duševního zdraví se zajímáme o situaci osob s pedofilní, hebefilní a efebofilní preferencí v České republice. Účelem vznikajícího projektu je nabízet poradenství, podporu a kontaktní kozultace a terapie od proškolených psychologů a sexuologů osobám s menšinovými sexuálními preferencemi - anonymně a zdarma.

K tomu, abychom mohli tvořit projekt tak, aby byl cílové skupině skutečně užitečný, chceme poznat situaci pedofilů, kteří chtějí žít v souladu s většinovou společností, jak píšete na titulní straně svého webu pedonia.com.

Píšete tam také, že nabízíte sexuologům pomocnou ruku, abychom společně mohli pedofilii zkoumat i s vědomím toho, že budeme na základě možných zjištění možná, jak uvádíte, revidovat nejednu část své víry. Rádi bychom tuto Vaši nabídku využili a chtěli bychom poprosit Váš web o spolupráci při šíření našeho výzkumného dotazníku, který se nachází na tomto odkazu:

(poznámka Asce: následuje odkaz určený pro Pedonii, prosím, nepoužívejte jinde získaný, ale výhradně tento ↓)

Dotazník pro Pedonii

Dotazník se zabývá zájmem o preventivně-terapeutické služby a mapováním situace a pocitů lidí s pedofilní a hebe/efebofilní preferencí. Budeme Vám velmi vděční, pokud se jej rozhodnete rozšířit mezi členy Pedonie. Pokud byste se na cokoliv k dotazníku chtěl doptat, prosím neváhejte nás kontaktovat - zpětná vazba pro nás bude velmi cenná.

Nenechte se prosím odradit délkou celého dotazníku. Jeho vyplnění zabere cca 40 - 60 minut, ale lidem, kteří nad otázkami hluboce přemýšlí a píší rozsáhlé odpovědi na otevřené otázky, může však zabrat i výrazně delší dobu. Děkujeme všem, kteří nám touto cestou věnují svůj čas a energii. Délka dotazníku je způsobená i tím, že zahrnuje řadu oficiálních (standardizovaných) dotazníků, které nám umožní zmapovat problémy potenciálních klientů programu a srovnat je s celkovou českou populací. To je nutné pro odůvodnění funkčnosti služeb v rámci systému péče v ČR. Dotazník obsahuje některé intimní otázky, jejichž vyplňování může být spojeno s obavami ze ztráty soukromí. I proto klademe důraz na anonymitu dat. Používáme nástroj LimeSurvey, který byl vybrán jako systém s otevřeným zdrojovým kódem kladoucí důraz na soukromí uživatelů. Je možné jej vyplnit pomocí prohlížeče Tor Browser. Neshromažďujeme o vyplňujících žádná data kromě těch, která nám do dotazníku sami po svém uvážení anonymně vyplní. Budeme vděčni za co největší upřímnost a úplnost odpovědí. Výsledky výzkumu nabídneme ke zveřejnění na webových stránkách, skrze něž je dotazník distribuován, a také budou volně ke stažení v sekci stránek parafilik.cz.

Budeme se těšit na Vaši odpověď a rádi odpovíme na Vaše případné dotazy.

Za projekt Parafilik,
Mgr. Filip Šinkner
Psycholog
Národní ústav duševního zdraví

Následně po obdržení e-mailu jsem kontaktoval pana Mgr. Šinknera a probral s ním některé své zkušenosti z dotazníkem. Ty, na které upozorňuje on sám ve svém textu, jako je například nutná dávka času i trpělivosti, zde rozebírat samozřejmě nebudu. Takže moje připomínky a odpovědi na ně:

• Připomínka 1: Některé otázky jsou formulované tak, že skutečný význam jsem pochopil až z otázky následující. Jenže není možné se vrátit zpět a provést korekci. Tudíž i mnou vyplněný dotazník, byť jsem v něm chtěl být v zájmu výzkumu zcela upřímný, nakonec obsahuje chybná tvrzení.
    Odpověď 1: Ano, jsme si tohoto problému vědomi, není to nijak ideální, ale plyne to z použitých technologií a potřeby kompatibilty z dalšími zeměmi. Prosím proto o maximální možnou míru trpělivosti při čtení textu. Vím, že je to náročné, a vážím si každého jednotlivého vyplněného dotazníku.
  • Připomínka 2: Některé použité termíny jsou pro mne jako pro pedofila obtížně zkousnutelné, a tím pádem ihned nastoupí nechuť pokračovat v dalším vyplňování dotazníku. Samozřejmě rozumem chápu například to, že moje případná interakce s holčičkou bude orgány státu chápána jako zneužívání (nebo hůř), že stejně uvažují i lidé nepedofilně orientovaní, ale já jsem vnitřně nastaven jinak. V tom podle mne právě spočívá pedofilní sexuální variace - dívenku chápu jako potenciální partnerku a chtěl bych jí dávat to nejlepší ze sebe a lásku stejným způsobem, jako normálně orientovaný muž své (dospělé) partnerce. To, že můj cit je společností dehonestován, mi působí duševní bolest.
    Odpověď 2: Ano, i toto nám bylo jasné. Jde o to, že výstupy budou předávány (a přijímány) do dalších zemí, neboť nebude mapována zdaleka jen ČR. Také podpora státu vyžaduje mít výstupy ve formě, které stát "rozumí". Proto někde ta vůči vám ne úplně vstřícná terminologie. Poprosil bych vás, abyste se nad tento problém povznesli. Podobný výzkum zcela chybí, což je v tak civilizovaných končinách světa s podivem. Bez vašich upřímných dat to nepůjde. Bohužel, bez státních peněz také ne. Snadná kompatibilita s ostatními zeměmi je pak nesmírnou výhodou. Výzkum bude mít jasné praktické dopady, předpokládá se síť moderních pracovišť, kde budete moci čerpat potřebnou pomoc.
  • Připomínka 3: Obávám se, že nebude problémem naznačených odborných pracovišť pro pomoc pedofilům ani tak to, zda budou v těch či oněch městech, jaké typy terapií (skupinová / individuální) budou nabízet a že budou v případě přání klienta s ním pracovat v anonymním režimu, jako spíše to, že v nich nebudou skuteční odborníci, ale zase jen ti tzv. "práškaři" (absolutní poklona výjimkám).
    Odpověď 3: Bohužel, aktuálně to tak vypadá. Ovšem právě na základě vyhodnocení dat získaných z dotazníků budeme moci lépe vyhodnotit, co je skutečně potřeba a provést doškolení odborníků tak, aby byli připravení poskytovat pomoc adekvátně. I v tom nám - a tím pádem i sami sobě - můžete pomoci.

Dále jsme se bavili na téma naší případné další spoluprácce, která je již několik let doslova zamrzlá. V rámci naděje "na lepší zítřky" jsem panu magistru vytvořil uživatelský účet "nudz" s právy skupiny Registrovaní členové. V případě zájmu tak může NÚDZ získat náhled, jak žijí pedofilové na fóru, kde se mohou cítit volně a svobodně, jako plnohodnotní lidé. Zdůraznil jsem, že my jsme komunita nejen hravá, ale také toužící po sebevzdělávání v předmětné oblasti. Bylo přislíbeno, že budeme dostávat odkazy či jiné materiály na všemožné výstupy, které by nás mohly zajímat. Samozřejmě v rámci časových možností pana magistra..

Prosím členy Pedonie, aby se zapojili do výzkumu, a přes citovaná úskalí diskutovaný dotazník na výše uvedeném odkazu vyplnili. Děláme to skutečně především pro sebe. Předem všem děkuji.
Filip Š
Uživatel
Povolání: Psycholog
Líbí se mi (I like): dívky a ženy (girls and women)
... ve věku od: 18
... až do věku: 45
Oceněn: 11 x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filip Š » 12.10.2020 14:04:47

Dobrý den,

děkuji moc za sdílení odkazu i za velmi přesné parafrázování mých odpovědí z našeho telefonického hovoru s Ascem. Jsme velmi vděční všem, kteří dotazník vyplní i přes jeho zjevné nedostatky, které jste tu popsali.

Ještě směrem k připomínce č. 3 - jsme si vědomi toho, že jakékoliv dostatečné proškolení odborníků po celé republice a snaha o destigmatizaci v očích veřejnosti je běh na velmi dlouhou trať. Doufáme však v to, že jsme udělali první krok k tomu, abychom současnou situaci mohli měnit k lepšímu. Snažíme se k tématu poskytovat rozhovory v médiích (několik je jich k dispozici zde na našich prozatím velmi provizorních stránkách: https://parafilik.cz/media/, další chceme domlouvat na listopad) a plánujeme vydávat relevantní odborné články i následně realizovat Ascem zmíněná školení odborníků. Náš odborný tým získal znalosti od zahraničních expertů, kteří na tomto poli již léta působí a rozhodně to nejsou "práškaři". Tyto znalosti bychom rádi předávali dále.

Děkuji za kritiku, je pro nás velmi cenná ohledně případných dalších výzkumů. Budeme velmi rádi, když poptávka po tom, jak by služby projektu Parafilik měly vypadat, vzejde přímo od vás - i když ji jistě budeme muset realizovat v rámci našich možností a s nemálo kompromisy. Rád budu k dispozici pro vaše dotazy, buď zde, nebo na mailu parafilik@nudz.cz

Filip Šinkner
psycholog projektu Parafilik

Zpět na “NÁVŠTĚVNÍ KNIHA”